Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 1911

Щорічно другої неділі жовтня українські діячі мистецтва відзначають своє професійне свято – День художника, що було засноване указом Президента України № 1132/98 від 9 жовтня 1998 року за ініціативи діячів Спілки художників України. В указі наголошується, що День художника засновано, «ураховуючи роль художників України в розвитку українського образотворчого мистецтва, відродженні національних традицій у художній творчості». А ще українським майстрам пензля і різця належать твори, які стали частиною золотого фонду світового образотворчого мистецтва.

У Білоцерківському гуманітарно-педагогічному коледжі готують молодших спеціалістів, які здійснюватимуть професійну діяльність як фахівці мистецької освіти, учителів образотворчого мистецтва в загальноосвітніх навчальних закладах. Тому День художника - професійне свято і для викладачів мистецьких дисциплін, і для студентів відділення «Образотворче мистецтво». Із нагоди святкування цього дня 09 жовтня 2019 року у КЗВО КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний коледж» студентами 41СО(ОМ) групи на чолі з куратором Шульгою О. Т. було проведено мистецькі майстер-класи з малювання різними техніками.

Гості – учасники заходу були надзвичайно вражені, адже відвідувачам було запропоновано такі види робіт, про які вони не мали гадки. Так, Порхун Дарина познайомила присутніх із технікою face chart, що допомагає зрозуміти особливості людського обличчя, специфіку зовнішності тощо. Біля наступної локації панувала не лише творча атмосфера, а й релаксаційний аромат – студенти та викладачі під керівництвом свого наставника Фещенко Марії пробували свої сили у техніці малювання кавою на аркушах старовинних книг. Поєднати улюблені кольори в космічному просторі за допомогою техніки градієнт  запропонувала гостям заходу Курицька Наталія. Розширити грані своєї фантазії та креативу, відчути себе справжнім художником учасники майстер-класу змогли під час виконання робіт за допомогою ниткографії (наставник Ільчук Дар’я). Справжній захват від кольорів та форм студенти отримали, створючи справжні шедеври за допомогою технології мандала під керівництвом Панченко Поліни.

Проведений захід засвідчив, що образотворче мистецтво є однією з найдосконаліших форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини, звучать кольори глибоких почуттів. Крім того, проведення заходів такого формату допомагає учасникам не лише отримати естетичну насолоду, але й відпочити душею, зняти стрес.