Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 1709

 5043Відповідно до річного плану роботи КЗВО КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний коледж» на 2019/2020 навчальний рік  з 04 листопада по 15 листопада 2019 року пройшла декада педагогічної майстерності викладачів циклової комісії української мови, української та зарубіжної літератур.

Традиційно студенти коледжу беруть активну участь у Міжнародних конкурсах та Всеукраїнській олімпіаді з української мови. Цьогоріч переможцями стали:

І етап XX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

І місце – Кизило Тетяна Володимирівна, студентка 41 ПО(і) групи (викладач Нужда В. П.)

ІІ місце – Чиж Вікторія Анатоліївна, студентка 42 ПО(а) групи (викладач Бородійчук Г. П.)

ІІІ місце – Рохманюк Марія Валеріївна, студентка 3 ПО групи (викладач Косяк О. В.)

І етап X Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

І місце – Марчук Карина Миколаївна, студентка 11 СО(ом) групи (викладач Никоненко М. В.)

ІІ місце – Дідоренко Олександра Сергіївна, студентка 22 ПО(а) групи (викладач Корчинська Н. Ю.)

ІІІ місце  Голохвастова Альбіна Євгенівна, студентка 12 ПО(а) групи (викладач Леонова О. А.)

І етап X Всеукраїнської олімпіади з української мови

І місце – Лановська Наталія Дмитрівна, студентка 21 СО(ом) групи (викладач Леонова О. А.)

ІІ місце – Бондар Маріам Вікторівна, студентка 24 ПО(ін) групи (викладач Леонова О. А.)

ІІІ місце – Батенко Карина Сергіївна, студентка 22 ПО(а) групи (викладач Леонова О. А.)

06 листопада 2019 року був проведений брейн-ринг з української мови між студентами 4-го курсу та студентами бакалавріату, приурочений Дню писемності. Викладач Ірина Товт разом зі студентами довели усім присутнім, що мова – не просто засіб людського існування, а те, що живе в наших серцях, – наша сутність, первозміст нашого буття. Саме мова формує і визначає свідомість, творить людину, культуру, історію країни.

13 листопада 2019 року пошуково-презентаційний месендж «Українські поети – лауреати премії імені Тараса Шевченка» підготовлено і проведено студентами 32 ПО(а) групи під керівництвом викладача Ольги Леонової. У ході роботи студенти-дослідники продемонстрували вміння узагальнювати, систематизувати, аналізувати інформацію та презентувати її. Окрасою заходу стало виконання викладачем музичного виховання Аліною Андрєєвою пісні про матір.

З метою демонстрації нових підходів до організації навчання молодших школярів, що ґрунтуються на засадах педагогіки партнерства, 14 листопада 2019 року для студентів 3-го курсу було проведено семінар-практикум «Формування освітнього середовища в 1-2 класах НУШ».

Організаторами заходу стали викладачі філологічних дисциплін Галина Бородійчук, Оксана Косяк та Ольга Леонова, які за допомогою інтерактивних вправ:

Проведення декади педагогічної майстерності викладачів філологічних дисциплін сприяло підвищенню рівня мовленнєвої культури студентів, поліпшенню якості професійної підготовки фахівців освіти, здатних працювати у нових соціально-економічних умовах. 

11   5103