Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 1662

 DSC5663 photo resizer.ru (3)

22 січня українці відзначають День Соборності України. Білоцерківці щорічно долучаються до відзначення цього свята. Традиційно урочистості розпочинаються біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. Цього року на заході з промовами виступили представники міської та районної влади, настоятель церкви Покрови Божої Матері отець Микола та інші. Волонтеру та керівнику «Молодої просвіти» Костянтину Климчукові вручили нагороду за багаторічну організацію «ланцюга єдності». Потім, взявшись за руки, учнівська та студентська молодь, містяни єдиною ходою з прапором України вирушили до стели Героїв Небесної Сотні. Цьогоріч до «ланцюга єдності» приєдналися і студенти 14 ПО(ін) групи на чолі зі своїм наставником Юлією Літвін та студенти 21 СО(ом) групи (куратор Аліна Андрєєва).

         Крім того, традиційно, у День проголошення Соборності України, виставкова зала Білоцерківського краєзнавчого музею радо приймала гостей. Адже саме ці відомі на весь світ слова з невмирущого «Кобзаря» прочинили двері в щорічне літературно-мистецьке свято – урочисте відкриття обласної виставки учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!». Експозицію оглянули та оцінили визнані майстри образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, серед них - Валерій Ружицький, директор Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу, відмінник освіти України, кандидат педагогічних наук, та Валентина Козаченко, викладач мистецьких дисциплін Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу. Урочисту атмосферу створили творчі колективи, серед яких був і зразковий хоровий колектив «Обрій»» Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу (керівник – Аліна Андрєєва, акомпаніатор – Микола Глушко).

         День Соборності – це символ того, що сила нашої держави – в єдності українських земель, тому наш обов’язок берегти світлу пам’ять про незлічені жертви, покладені українським народом заради незалежності, заради соборності!

043 192 139