Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 1265

       20 лютого 2014 року стало переломною датою надії на краще для всього українського народу.Відчуваючи глибокі і тривалі приниження та відвертий гніт з боку влади, багатонаціональний український народ пробудився. Він встав перед тираном і не залишився у смертельної байдужості до майбутнього своїх дітей, до теперішнього своєї, даної Богом душі, до гідності та честі свого доброго імені.
      11 лютого 2015 року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» у країні встановлено особливий пам’ятний день -День Героїв Небесної Сотні, який відзначається тепер щорічно 20-го лютого. Це зроблено «…на підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України».
      З метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у Білоцерківському гуманітарно-педагогічному коледжі протягом тижня проводяться тематичні години спілкування, засідання кіноклубу, а 20 лютого о 12:00 оголошено хвилину мовчання.