Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 1282

   5 березня у Пластовому Вишкільному центрі у м. Буча відбувся обласний урочистий захід вручення стипендії голови КОДА кращим студентам вищих закладів освіти І-ІV рівнів акредитації Київської області.

    Стипендіатами стали 25 кращих студентів області, серед них – студентка бакалавріату КЗВО КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний коледж» Марина Юрченко за розвиток волонтерської діяльності.
    Участь в обласному заході взяли начальник Управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської облдержадміністрації Марина Попатенко, заступник міського голови Сергій Шепетько, керівник Державного агентства розвитку молоді та громадянського суспільства України Олександр Ярема, керівник Української асоціації студентів Андрій Калінін, голова молодіжної рада при КОДА Альона Рожанська та делегати локальних рад, представники студентського активу закладів освіти області, серед них - члени студентської ради коледжу: Захар Нестеренко, Анастасія Індик, Дарина Шемчик
    «Ознака нашої епохи – довіра до молоді, повага до її думки та точки зору. Саме ви – завтрашні науковці, викладачі, громадські активісти, спортсмени, митці, волонтери, чесні та порядні люди. І номінації стипендій, які ви отримали, свідчать про те, що майбутнє держави буде у гідних руках», – підкреслив у своєму зверненні до студентів голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов.
    У ході обласного заходу студенти, члени студентського самоврядування, заслухали доповіді та поспілкувалися зі спікерами. Зокрема, обговорили питання про участь молоді в житті країни, про участь в молодіжних та студентських радах як механізм бути почутими, про роль молоді в політиці та мотивацію до активізації участі молоді у житті громади Київщини.
    Також представники Української асоціації студентів репрезентували можливості розвитку для студентів та обговорили можливості співпраці. А члени Молодіжної ради при Київській ОДА презентували свою роботу, обговорили можливості залучення студентів до проєктів.