Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 694

  Чужу мову можна вивчити за шість років,
а свою треба вчити все життя.
Франсуа Вольтер


    24 вересня 2020 року в читальній залі бібліотеки Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу відкрита книжкова виставка «Мовне розмаїття Європи».
    26 вересня відзначають Європейський день мов. Ініціаторами свята виступили Європейська комісія і Рада Європи через те, що нове тисячоліття ЮНЕСКО оголосило століттям поліглотів. У 2001 році відбулося перше святкування Дня європейських мов. І не випадково: коли щороку зникає кілька національних мов, то саме на часі привернути увагу до цієї проблеми, виховувати повагу до інших мов, пробудити інтерес до їх вивчення упродовж усього життя і тим самим сприяти поширенню, а не поступовому вимиранню мов світу.
   У європейських інститутах офіційно рівноправно використовуються наступні мови: англійська, болгарська, угорська, грецька, датська, ірландська, іспанська, італійська, латиська, литовська, мальтійський, німецька, нідерландська, польська, португальська, румунська, словацька, словенська, фінська, французька, чеська , шведська, естонська.
   Феномен володіння іноземними мовами вивчається вже давно. Вчені досі не можуть точно відповісти на запитання, чому вивчення іноземних мов одним людям дається дуже легко, а інші безрезультатно намагаються вивчити хоча б рідну мову.
Багато хто вважає, що до цього повинна бути генетична схильність і навіть талант. День європейських мов не просто нагадує нашим студентам про те, що існує багато мов, але ще й підвищує мотивацію їх вивчати. Знати іноземну мову – це не просто норма, але й необхідність. Спілкування – це наше багатство, а знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному європейському світі, бо, перефразовуючи відомий вислів, можна сміливо сказати, що той, хто володіє мовами, володіє світом.
     Навіть якщо у Вас немає часу або можливості вчити іноземну, у День європейських мов запам’ятайте хоч кілька висловів мовою, яка Вам до душі. А допоможе вам у цьому книжково-ілюстративна виставка у читальній залі, переглянувши яку Ви оновите свої знання про географічне положення, державну символіку, великі міста, історію та культуру, визначні місця та архітектурні пам’ятки, звичаї та традиції країн, що є членами ЄС. Також привернуть Вашу увагу яскраві багатотисячні словники сучасних мов Європи і нашої рідної української мови, періодичні видання з даної теми.