Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 1181

01  «Песиміст бачить труднощі у можливостях, оптиміст – можливості в труднощах», − сказав Вінстон Черчилль. Особливо сьогодні через сукупність проблем і тривог, що лягли на плечі людства, тема оптимізму та песимізму є надзвичайно актуальною. Саме тому з метою поглиблення знань про особливості людської психіки та формування у студентів позитивного мислення 18 листопада 2020 року викладачем коледжу Людмилою Дукмасовою був проведений в онлайн-форматі відкритий англомовний виховний захід «Бути оптимістом чи песимістом – обираєш ти!» У заході взяли участь студенти 31 ПО(і) групи. Шляхом проходження особистісного тесту студенти об’єктивно визначали свою приналежність до тієї чи іншої категорії. Через відкрите обговорення результатів тестування учасники обмінювалися думками щодо власного ставлення – позитивного чи негативного – до оточуючої дійсності. У ході заходу студенти мали змогу поповнити свій словниковий запас новими лексичними одиницями та попрактикуватися у їх вживанні.
   Поєднання практичних завдань із інтерактивними формами роботи сприяло розвитку у студентів мовних та мовленнєвих навичок.
  Важливою частиною виховного заходу був відеопоказ TED Talk-виступу Caroline Allen. Це дало можливість студентам глибше зрозуміти суть понять «оптиміст та «песиміст», визначити їх переваги та недоліки.
  Завершальним етапом виховного заходу була рольова гра, учасники якої мали можливість на практиці побути в ролі оптиміста чи песиміста. Така невимушена атмосфера сприяла швидкій імпровізації та щирому висловленню думок.
Найголовніше те, що даний виховний захід дав змогу студентам дізнатися: бути оптимістом чи песимістом залежить від багатьох факторів, найголовніший з яких – це їх власний вибір.