Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 559

01  Комп’ютерні технології переживають бурхливий розвиток і широке поширення Інтернету відкриває перед нами великі можливості для спілкування і саморозвитку. Проте мережа Інтернет – це не тільки безмежне джерело можливостей, але й велике джерело загроз. Нині десятки мільйонів людей являються користувачами Інтернету. Чималу частку цих користувачів становлять діти, які не знають про небезпеки, що пропонує їм світова павутина. Дуже велику увагу при роботі з Інтернетом необхідно відводити питанням безпеки і відповісти на запитання: «Які небезпеки підстерігають нас в Інтернеті, особливо в соціальних мережах? Як їх уникнути?»
 15 березня 2021 року в КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» практичним психологом Алісою Веред було проведене тренінгове заняття для студентів «Психологія соціальних мереж».
  Мета тренінгу: ознайомитись та розкрити поняття «Кібербулінг», «Кіберпереслідування», «Хеппіслепінг», «Троллінг», «Флеймінг» та інші; привернути увагу студентів до питання насилля в соціальних мережах, до пошуку виходу із небезпечних ситуацій; сприяти розвитку відповідальності за свої вчинки.
  Студенти активно виконували різноманітні індивідуальні та групові завдання, дискутували з питань:
‒ «Соцмережа – у чому небезпека?»;
‒ «Користь та небезпека Інтернету»;
‒ «Чому лайки та коментарі є способом самоствердитися?»;
‒ «Наслідки впливу соцмереж на нашу психіку».