Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 777

01  Щороку 24 березня відзначають Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Ця дата обрана не випадково, адже в цей день у 1882 році Роберт Кох оголосив про виявлення бактерії, що спричиняє захворювання. Відтоді було відкрито шлях до діагностики та лікування від туберкульозу.
  Туберкульоз залишається одним із найбільш смертоносних інфекційних вбивць у світі. За даними ВООЗ щодня близько 4 000 людей втрачають життя від туберкульозу. 
   Другий рік поспіль Всесвітній День боротьби з туберкульозом проходить на тлі пандемії COVID-19. Проте це не привід забувати про найстарішу інфекцію. Туберкульоз залишається неподоланим, а зменшення виявлення хворих вочевидь свідчить про зменшення звернень по медичну допомогу. Результат вже відомий – у 2020 році від туберкульозу органів дихання померло на 820 (40%) більше людей, ніж у 2019. Час минає, а туберкульоз, як і 100 років тому, вбиває.
   Саме тому з 22 по 24 березня 2021 року кураторами академічних груп Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу було проведено тематичні усні журнали в онлайн-форматі з метою ознайомлення студентів із відкриттям збудника туберкульозу, методами діагностування та профілактики захворювання на туберкульоз.