Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 668

01   Незабаром в Україні та світі відзначають Міжнародний день сміху. Цього дня прийнято розігрувати родичів, друзів та знайомих.  
   На думку деяких дослідників, традиція жартувати 1 квітня походить ще від античного фестивалю Деметрія, який відбувався на початку квітня, і в основі якого лежала легенда про викрадення богом підземного світу Аїдом доньки богині Деметри — Прозерпіни. Пошуки доньки ні до чого не призвели, адже її крики були лише обманною луною.
  Ще одна гіпотеза пов'язує святкування Дня сміху з весняним рівноденням за Григоріанським календарем.
   Ще за однією версією, звичай жартувати 1 квітня, пов'язаний з перенесенням нового року. До другої половини XVI століття, європейський новий рік починався в кінці березня. До цієї події готувалися, ходили один до одного в гості, дарували подарунки. Сама зустріч Нового року відбувалася 1 квітня. Пізніше, за указом французького короля, початок року офіційно стали відзначати 1 січня, але багато підданих продовжували святкувати 1 квітня. Щоб зжити старі традиції, їх стали називати "першоквітневими дурнями", стало модним їх розігрувати і висміювати.
   Цього дня кожен не проти пожартувати над оточуючими, ніхто не застрахований від розіграшів і навіть найсерйозніші мимоволі посміхаються.
   Як показують соцопитування, більше 70% людей збираються розіграти кого-небудь зі своїх знайомих. Причому найбільше каверз необхідно очікувати від студентів і, як не дивно, людей, що займаються бізнесом і мають свою фірму, зате бабусь побоюватися не варто, хоча може все і навпаки, адже на перше квітня жартують всі. Що ж це за свято таке?
   1 квітня - цей День не внесений ні в які календарі знаменних дат і всенародних свят, але його цілком можна віднести до міжнародних, оскільки він з однаковим успіхом відзначається і в Україні і в Росії, і в Німеччині, і в Англії, і у Франції, і в Скандинавії , і навіть на Сході.
   Коли і ким це свято було завезено в Україну точно не відомо, але в творах багатьох письменників і поетів кінця XVII століття з'являлися рядки про першоквітневі розіграші.
   Так що будьте насторожі, запасіться почуттям гумору, набором свіженьких жартів, на розіграші не ображайтеся, а відповідайте ними ж!
   Студентка 11 ПОі групи Анастасія Гутник підготувала для жартівників «корисні підказки»: «Найкращі розіграші для друзів та родичів», які, сподіваємося, стануть вам у нагоді цього дня!