Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 1061

З 18 червня по 25 червня 2021 року викладачами циклової комісії природничих дисциплін Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу – Вірою Виноградовою, Романом Злочевським, Тетяною Прокопчук, Оленою Тимченко – було проведено навчальну практику з основ природознавства та краєзнавствадля студентів ІІ курсу спеціальності 013 Початкова освіта.

Практика з основ природознавства та краєзнавства, яка є логічним продовженням вивчення навчальної дисципліни «Основи початкового курсу природознавства», спрямована на підготовку майбутніх фахівців освіти до комплексного вирішення завдань вивчення об’єктів, явищ і закономірностей природи, формування природознавчої компетентності учнів початкової школи.

Перший день практики розпочався із Замкової гори, звідки відкривається чудовий вид на долину річки Рось – однієї з найгарніших річок України яка вже мільйони років прокладає собі русло через розломи гранітних плит Українського кристалічного щита. Під час екскурсії студенти коледжу визначили правий та лівий берег річки, швидкості її течії, температуру та колір води. Керівниками практики було акцентовано увагу на розмаїття тваринного та рослинного світу водойми, а також на причини погіршення екологічного стану Росі.

У ході практики студенти коледжу відвідали метеорологічну станцію м. Біла Церква. Разом з начальником метеостанції Іванченко Оленою В’ячеславівною присутні ознайомились з особливостями проведення метеорологічних спостережень за температурою повітря й поверхні ґрунту, атмосферним тиском, хмарністю, тривалістю сонячного світла, атмосферними явищами та іншими показниками із використанням спеціальних приладів.

Із метою поглиблення знань про біогеоценози, формування, екоорієнтованих умінь і навичок, формування екологічної культури студенти разом з керівниками практики відвідали дендрологічний парк «Олександрія» Національної академії наук України, на території якого знаходиться декілька штучних озер з місточками і водоспадами, а природні пейзажі органічно поєднані з архітектурними спорудами.

Учасники практики пройшли екологічною стежкою до Палієвої гори, мали можливість милуватися ландшафтом парку, що налічує близько 2250 видів дерев, кущів та трав’янистих рослин, утворений дубовим лісом у поєднанні з галявинами, луками та водними об’єктами.

Студенти коледжу в ході практики з основ природознавства описували природні явища та процеси, визначали типових представників флори і фауни рідного краю, збирали гербарні зразки, знайомилися з принципами орієнтування на місцевості. Успішне виконання тематичних творчих завдань продемонстрували вміння студентів планувати освітню роботу щодо ознайомлення дітей з природним довкіллям з метою формування екологічної культури на основі гармонійного пізнання світу природи.

 

3 9  
     
2 1 7
     
00 4 8