Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 285

    22 лютого 2022 року відповідно до плану проведення декади педагогічної майстерності викладачів суспільних дисциплін в Комунальному закладі Київської обласної ради «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» було проведено для мешканців гуртожитку викладачем основ правознавства, доктором юридичних наук, доцентом Юрієм Дем'янчуком круглий стіл-онлайн на тему «Актуальні проблеми молодіжних конфліктів».

     Мета даного заходу – визначення соціальних детермінантів соціальних конфліктів у молодіжному середовищі та шляхи їх локалізації.

     Модератор круглого столу Юрій Дем’янчук надав інформацію про те, що найважливішими моральними принципами, на яких ґрунтується сім’я, є любов, обов’язок, взаємна повага, турбота батьків про виховання дітей, турбота дітей про батьків. Акцентовано увагу на тому, що нерідко в сімейних взаємовідносинах виникають конфлікти, вони є частиною повсякденного життя. Багато людей практично щодня виявляються утягненими в той або інший конфлікт: де б ми не були, ми спілкуємося із близькими людьми, із друзями, із незнайомими людьми, звичайно ж, спілкуємося на роботі, у своєму колективі і з дітьми, яких ми навчаємо.

     У ході заходу було обговорено, як унеможливити конфлікти. Юрій Дем’янчук надав поради:

     Виступаючі на заході відзначили, що критичні рефлексивні зв’язки між конкретним і абстрактним існують для того, щоб сприяти процесу навчання, а також постійно покращувати його якість наближеним до реальних проблем життя. Тому майбутні фахівці у своїй діяльності повинні бути зорієнтовані на навчання, на практику з використанням міжкультурних ситуацій як засобів навчання.