Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 179

     1 червня, в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це свято – нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками та громадянами своєї країни. Особливо важливим цей день видається під час війни в Україні...
    Війна увірвалася в наше життя і поставила під загрозу найдорожче - дитинство наших дітей. Ми віримо у нашу Перемогу і робимо все, що в наших силах, щоб вона швидше настала. Спомини про цей час залишаться в пам’яті мільйонів наших дітей у містах і селах України на все життя.

    Про необхідність психологічної допомоги для більшості наших дітей свідчать результати опитування дослідницької компанії Gradus Research, на яку посилається освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

    Зберегти психічне та фізичне здоров’я наших дітей у складних і загрозливих умовах сьогодення - ось головне завдання для шановних матусь і татусів, дідусів та бабусь, старших сестер і братів, педагогів. Будьте оптимістами, говорячи дітям про майбутню перемогу, розповідайте про мужність і безстрашність наших воїнів, самовідданість волонтерів, кожного громадянина нашої Батьківщини. Пам’ятайте: ваш настрій, емоції, як позитивні, так і негативні, діти підсвідомо зчитують і переймаються ними. Також травматичні події сьогодення впливають на сприйняття світу та комунікації:

- 20% дітей часто згадують,  обговорюють пережиті й побачені події;

- 7% - відіграють побачене у формі гри;

- у 13% дітей зменшилося або взагалі припинилося бажання спілкуватися з іншими людьми.

    Після початку війни:

- 16% дітей страждають на порушення пам’яті, уваги та здатності навчатися;

- 13% - демонструють спалахи агресії;

- 6% - переживають панічні атаки;

- а в 3% дітей проявляється саморуйнівна поведінка, коли вони цілеспрямовано завдають собі ушкоджень.

    На семінарі “Психологічна травма: основні відомості та першочергові кроки”, який був організований Міністерством освіти і науки і командою проєкту “Підтримай дитину” було надано інформацію про канали щодо допомоги собі й дітям під час війни, які містять більше рекомендацій:

- Telegram-канал - t.me/pidtrumaidutuny;

- Instagram - bit.ly/3wb1Wec;

- Facebook - bit.ly/38ew6FA;

- YouTube - bit.ly/3ywxuhk.

    Під час заходу було презентовано й Telegram-канал “Подбай про себе” - t.me/PodbayProSebe, який створили волонтери для психологічної підтримки дорослих і де надаються прості рекомендації для збереження психологічного здоров’я, психологічні вправи, завдання, інформація та рекомендації щодо нормалізації власного стану. (Джерело: Освіта України.- 2022.-№18-19.- С.11)

    Привітайте своїх маленьких книголюбів з Днем захисту дітей і потурбуйтеся про їхній спокій та рівновагу. Вибирайте яскраві та безтурботні книжки до свята, щоб потішити своїх розумашок гарним книгодарунком.

\