Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 389

     У відповідь на повномасштабну війну Росії проти України студентський та викладацький колективи активно займаються волонтерською діяльністю.

    Так, від початку війни на базі закладу створено волонтерський центр. У їдальні коледжу готують страви для бійців місцевої ТрО, тому члени колективу  допомагали поварам із чищенням цибулі, шаткуванням капусти, нарізанням овочів, миттям банок тощо. Крім того, студенти/викладачі коледжу у вільний від занять час долучаються до плетіння маскувальних сіток.

    На базі Центру психосоціальної підтримки за ініціативи Білоцерківської міської організації Товариства Червоного Хреста випускниками коледжу (Котлинською Веронікою, Бодарєвою Таїсією), студентами-волонтерами (Черненко Єлизаветою (21 ПО(і) група), Банніковою Софією (11 СО(ом) група), Бараєвою Діаною (4 ПО група) майже щотижня проводяться тематичні майстер-класи та розваги із дітками, що змушені були евакуюватися із регіонів, де велися/ведуться активні бойові дії. Їх батькам було презентовано практичні вправи боротьби зі стресом практичним психологом коледжу Алісою Веред.

    У фітнес залі коледжу двічі на тиждень проводяться заняття з йоги для жінок, які мають статус внутрішньо переміщених осіб. Викладачі закладу освіти на запит колег КЗ СОР «Лебединський педагогічний фаховий коледж імені А.С. Макаренка» придбали захисний одяг для бійців Лебединської ТрО, надіслали маскувальні сітки та основу для плетіння сіток.

    Протягом квітня-червня було зібрано та відправлено на передову бійцям ЗСУ волонтерські вантажі з засобами особистої гігієни, предметами особистого ужитку, білизною, продуктами харчування, захисним одягом тощо. 

    Зібрано і відправлено гуманітарну допомогу мешканцям звільненої Бородянщини.

    У рамках співпраці з відокремленим підрозділом Київського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Інститут реабілітації та соціальних технологій» трудовим колективом на чолі з директором Валерієм Ружицьким було профінансовано доставку гуманітарних вантажів для осіб із інвалідністю та дітей, позбавлених батьківського піклування, для бійців ЗСУ та ТрО, що були надані Благодійною організацією «Hoppets vingar» (Швеція).

    Спільно з громадською організацією «Калиновий цвіт» у закладі організовано майстер-класи з виготовлення  патріотичних магнітів та ляльок-мотанок, кошти з продажу яких підуть на потреби ЗСУ та ТрО.

    Викладачка фізичного виховання Анна Куліш очолила роботу волонтерської групи на базі ЗОШ №22 м. Білої Церкви.

    Студентка 4 ПО групи Подоляко Анна з перших днів війни стала волонтером «Волонтерського штабу ТрО».

    Головою студентської рали коледжу Конош Іриною було долучено студентів до волонтерської діяльності Молодіжного Центру Білоцерківської міської ради.

    У гуртожитку коледжу знайшли короткотривалий прихисток більше 150 осіб із Чернігівщини, Харківщини, Донеччини, Херсонщини, протягом тривалого часу перебувало близько 50 осіб із Києва та Донецька. Крім того, члени трудового колективу перерахували одноденний заробіток на потреби ЗСУ.