Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 605

319c0bd33732f0dc3290f8442d9f4e56   9 березня 2023 року у рамках святкування 209-ої річниці від дня народження Великого Кобзаря в КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» відбулося засідання кіноклубу «Невідомий відомий Шевченко».

   У кожного з нас своє розуміння постаті поета. Його твори розібрали на цитати, але так і не пізнали сповна. Прочитали очима і вустами, але не завжди розумом і серцем. За штампами часом не побачили особистість, а за плітками самотню душу. І його тексти, і його самого ми знаємо і не знаємо водночас. Тож той короткий, але суттєво пізнавальний відеофільм «ТАЄМНИЦЯ ПОХОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА від українського історика», який переглянули і обговорили студенти, сприяв поглибленню знань про життя Тараса. Його автор ― Олександр Анатолійович Алфьоров ― український історик, громадський та політичний діяч, кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту історії України НАН України, нині офіцер ЗСУ.

   На зібранні кіноклубу молодь мала змогу замислитися над реальними фактами про шляхетне походження родини видатного українця та отримати відповідь на ряд запитань, зокрема: чому Михайло Грушевський, очільник УНР, задумувався над тим, чи не є він родичем Тараса Шевченка? чи мають підґрунтя маніпулятивні сенсаційні теорії про те, що Шевченко є позашлюбним нащадком російської царської сім’ї? хто написав першу ґрунтовну біографію Шевченка та чому Тарас, за версією науковця, повинен мати подвійне прізвище?

   Координувала засідання кіноклубу викладач української мови та літератури Галина Бородійчук.

 

 viber 2023 03 10 13 41 34 663