Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 169

Screenshot 2023 03 17 at 20 11 02 Yak obiednaty ukraintsiv navkolo movypng 1webp WEBP 2024 800 75   16 березня 2023 року викладачем української мови і літератури КЗ КОР “Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж” Валентиною Нуждою в рамках освітнього хабу Київщини проведено заняття “Синонімічне багатство української мови”, метою якого було збагачення мовлення слухачів синонімами української мови та активізація процесу використання їх розмаїття та багатства в спілкуванні у повсякденному житті. Заняття складалося з теоретичної та практичної частин.

   Практичні вправи передбачали спостереження за функцією синонімів у мові, розрізнення смислових та експресивних відтінків синонімів у текстах, редагуванню тексту та створення власного повідомлення з використанням різних синонімів, підбір синонімів із метою поширення речень та внесення відповідних у них змін, з'ясування образів, що лежать в основі назв одного й того ж слова - синоніма, інтерактивні вправи.

   Девізом заняття були рядки: “Без мови - не створити нам держави, доріг тернистих - не перебрести. Хай вороги жорстокі і лукаві — Стіною стань і мову захисти!”

 

21 5 7
9 12 14