Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 241

pngtree abilities development female global online flat color icon v png image 1649755   «Дітям до семи років ще рано навчатися» – стверджують одні. «Після трьох – уже пізно», – похмуро констатують інші, а наші кваліфіковані викладачі – Надія Стаднік, Юлія Літвін та допитливі студенти бакалавріату вважають, що навчатися ніколи не пізно!

   Отримати нові знання та практичний досвід студенти мали можливість під час воркшопу, проведеного 21 березня 2023 року для студентів-бакалаврів спеціальностей 012 Дошкільна освіта  та 013 Початкова освіта.

   Здобувачі освіти не лише ознайомилися з новітніми сучасними методиками розвитку дошкільників та молодших школярів, а й виконували різні у практичних вправах та завданнях.

   Розпочався захід з вивчення методики Глена Домана. Із великим інтересом учасники заходу виконували вправи «Знайди спільне», «Що зайве», «Звари борщик», «А перша наша буква…». Звичайно, важливо було отримати досвід використання карток Домана через діяльність, що і зробили здобувачі освіти.

   «Навчання – це цікава для дитини гра», так говорив відомий педагог Микола Зайцев. Саме його методика навчання читання була представлена на розгляд студентів. Ігри «Який кубик звучить», «Підбери до великого кубика маленький і навпаки», «Побудуй башту», «Лого» стали основою для формування необхідних компетентностей майбутніх фахівців освіти.

   Продовжуючи розглядати методики навчання читання, здобувачами освіти було запропоновано звернутися до методики Людмили Шелестової, яка є автором підручників «Вчимося читати». Учасники зустрічі спробували скласти букви з підручного матеріалу, заповнити дерево листочками, отриманими шляхом «відривання», попрактикуватися у читанні за запропонованою методикою.

   Тож, workshop мав практичне спрямування і став дійсно змістовним та дієвим заходом, який обов’язково матиме своє продовження.

   Будь-який малюк зможе в повній мірі проявити закладені в ньому природою таланти, від чого його життя в майбутньому буде більш гармонійним. І хоча деякі педагоги стверджують, що ранній розвиток забирає у дітей дитинство, сьогоднішній захід довів, що навчання робить дитинство цікавим, насиченим і різноманітним.

 

20230322 061535 20230322 061558 20230322 061610
20230322 061624            20230322 061647