Open menu

Screenshot 2023 04 14 at 17 32 41 RODNAE Productions Pexels   Нещасні випадки часто трапляються в умовах, коли немає можливості швидко повідомити про них і викликати бригаду екстренної (швидкої) медичної допомоги.

   У таких обставинах надзвичайно важливого значення набуває перша невідкладна домедична допомога, яка повинна бути надана на місці пригоди до прибуття лікаря або доставки постраждалого в лікувальний  заклад.  Таку домедичну  допомогу повинна вміти зробити кожна людина.

   11 квітня 2023 року в рамках декади циклової комісії  викладачів природничих дисциплін, БЖД і охорони праці викладачем Валерієм Карпенко в 12 ПО(а) групі було проведено відкрите практичне заняття «Домедична допомога в екстремальних ситуаціях». На занятті студенти практично відпрацьовували питання надання домедичної допомоги постраждалим при пораненнях кінцівки, ускладнених кровотечею; порушенні прохідності дихальних шляхів; правила накладення стерильних пов’язок.  

   Дане практичне заняття дало змогу студентам закріпили раніше отримані теоретичні знання з предмета «Захист України» та набути нових умінь і навичок.

 

IMG 1739 IMG 1799
IMG 1760
IMG 1739 IMG 1755