Open menu

5 жовтня 2023 року студенти Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу взяли участь у міському конкурсі читців патріотичної поезії «Слово про Україну».

Конкурс є досить молодим – його було започатковано лише у 2018 році, але за ці роки став надзвичайно популярним серед підлітків та молоді нашої  громади.

Цьогорічний мистецький захід відбувався в той час, коли ми, українці, боронимо свою землю від російської наволочі. Ця реальність принесла нові віршовані історії, страшні, пронизливі, шокуючі, поезії про неймовірних людей, про вражаючі події, які трапилися з нами чи нашими близькими.

Студенти-учасники Конкурсу – Гутник Анастасія (41 ПОі група), Недрега Ксенія (22 ПОа група), Муха Дарина (13 ПОф група), Висіцька Ангеліна (2 ПО група), Висіцька Вікторія (23 ПОа група) та Осауленко Софія (12 ПОа група) – прагнули через поезію, художні засоби передати свою любов до Батьківщини, свої патріотичні почуття, історичну пам’ять, найвищі духовні цінності українців. 

На думку журі, саме виступ Осауленко Софії з поезією Сергія Жадана «Декому краще вдаються приголосні» відповідав не лише темі, а й виділявся дотриманням вимог декламації, креативним підходом, артистичністю та форматом подачі. 

Вітаємо Софію та її наставника Наталію Мусієнко з перемогою (1 місце) у номінації «Молодь», бажаємо нових творчих здобутків!