Open menu

Проблема захисту ментального здоров’я надзвичайно загострилася після початку повномасштабної війни росії проти України. Такі чинники, як участь у бойових діях членів родини або перебування в прифронтовій зоні з постійними ракетними та артилерійськими обстрілами, бомбовими ударами, перебування в окупації, значно підвищують уразливість наших співгромадян до психосоціального стресу, сприяють поширенню психічних розладів, як-от депресія, тривога, постcтресові розлади тощо.

Саме тому підтримка психічного здоров’я здобувачів освіти стала одним з пріоритетних завдань освітньої траєкторії Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу.

З метою покращення ментального здоров’я усіх учасників освітнього процесу у коледжі кожної п'ятниці проводяться розвантажувальні тематичні дні.

П'ятниця 6 жовтня 2023 року не стала винятком. Цього дня і студенти, і їх наставники прийшли до коледжу без сумок та рюкзаків. Валізи, відерця, візочки, кошики, різноманітні коробочки, футляри для музичних інструментів, подарункові пакети, органайзери, полички, клуночки замінили традиційні предмети для носіння речей. Не дивно, що усі, хто долучився до заходу, отримали величезний заряд позитивних емоцій.