Open menu

«10 років тому, в лютому 2014 року, Російська Федерація розв’язала війну проти України. Ворог окупував Автономну Республіку Крим і Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей. До 24 лютого 2022 року основні події сучасної російсько-української війни з різною інтенсивністю бойових дій точилися на сході нашої країни. Хоча протистояння російській гібридній агресії та впливу в різних сферах відбувалося не тільки на лінії фронту, а й на всій території України.

«Здійснивши 24 лютого 2022 року повномасштабне вторгнення в Україну, Кремль хотів остаточно знищити військовим шляхом українську державу та ідентичність. Цей напад завдав підступного удару міжнародному світопорядкові, створеному після Другої світової війни, підірвав стабільність не лише Європи, а й глобальної безпеки загалом», – саме такими словами розпочалися години національного виховання до 10-річчя початку російсько-української війни, проведені у КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» кураторами академічних груп для своїх вихованців. Документальні факти, спогади, фото, фрагменти відео розкрили основні події останніх років в Україні. 

Під час обговорення здобувачі освіти висловлювали думки, що героїчний опір українців – це не лише боротьба за фізичне виживання українського народу та свободу країни. У цій війні Україна захищає свій європейський вибір, національну ідентичність і цінності як частину європейських. Українці проливають кров за вільну, демократичну Європу.

А щоб краще зрозуміти причини війни, її наслідки для України і всього світу пропонуємо переглянути 7 непересічних фільмів про війну в Україні: 

https://osvitoria.media/experience/dyvytys-chytaty-vidchuvaty-urok-refleksiya-pro-10-rokiv-vijny-rosiyi-proty-ukrayiny/