Open menu

У період з 04.03.2024 до 31.03.2024 студенти-бакалаври 3 курсу спеціальності 012 Дошкільна освіта проходили педагогічну практику в групах дітей дошкільного віку. У закладах дошкільної освіти регіону були створені всі умови для належного проходження практики. Студенти навчилися:

1)  організовувати і здійснювати освітній процес у групах дітей дошкільного віку;

2) налагоджувати партнерську взаємодію з працівниками ЗДО, дітьми дошкільного віку та їхніми батьками;

3) проявляти творчість та підходити нетрадиційно до виконання завдань.

Під час звітної конференції здобувачі вищої освіти поділилися своїм досвідом освітньо-виховної роботи в закладах дошкільної освіти, розповіли про особливості роботи з дітьми дошкільного віку, з якими вони ознайомилися під час практики, самостійно проведені з дітьми процеси життєдіяльності дітей у першу і другу половину дня, заняття, свята й розваги. 

У процесі проходження практики бакалаври використовували інноваційні методи роботи з дошкільниками, відчули переваги педагогічної професії, переконались у психологічній готовності до педагогічної діяльності, продемонстрували створену власноруч наочність, підготували презентації, міні-фільми про їх перебування на практиці, проаналізували труднощі, над подоланням яких ще треба працювати, висловили пропозиції щодо покращення практичної підготовки студентів до майбутньої професійної діяльності.

Студентки-практикантки зазначали, що завдяки високо професійним, методично обізнаним і творчим вихователям ЗДО-баз практики вони навчилися добирати найбільш ефективні до змісту заняття форми, методи і засоби педагогічного впливу на дітей дошкільного віку, самостійно проводити з ними освітню роботу, взаємодіяти з батьками вихованців. 

Здобувачі освіти поділилися загальними враженнями від виконання обов'язків вихователя в групах дітей дошкільного віку, висловили вдячність своїм методистам-наставникам від баз практики та від коледжу.

Результати звітів засвідчили готовність здобувачів вищої освіти до роботи в закладах дошкільної освіти.