Open menu

24 квітня 2024 року студенти 3-го курсу спеціальності «Середня освіта (Образотворче мистецтво)» на практичному занятті з декоративно- прикладного мистецтва разом зі Шульгою Оленою долучилися до збереження християнських звичаїв та традицій, створивши власний символ найбільшого християнського свята – Великодня. Здобувачі освіти на півтори годинизмінили пензлі на писачки і занурилися в дивовижний магічний світ писанкарства, до цього сакрального дійства, що має символічний зміст, який розкривають маленькі знаки. 

Писанка – один з елементів обрядової традиції Великодня. Створені великодні писанки стануть окрасою кожної оселі, приємним подарунком рідним та близьким, прикрасять святковий стіл, за яким зберуться дружні родини. Цінність цих писанок примножується тому, що вони створені власними руками з найкращими побажаннями на теперішній рік, на щодення. 

Розпис писанки завжди індивідуальний: кожен обирає свої символи, свою кольорову палітру, своє орнаментування.

Ті, хто хоч раз спробував створювати власноруч писанки, закохуються у цю творчість, у цей вид декоративного мистецтва і не залишають цей потяг до прекрасного і в подальшому житті. Цей цікавий процес не лише захоплює, а й надає наснаги. Тож беремося за писачки і готуємося до свята!