Open menu
20190116 15195214 вересня завершився Всеукраїнський форум «Молодіжні сходини в фортеці», серед учасників якого була і студентка Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу Валерія Білошицька. Відбувся він у Кам'янець-Подільську, адже молодіжна столиця України–2019 – саме це місто.

Це було неймовірно! Майже тисяча молодих людей із усієї України приїхали, щоб стати учасниками цієї події. 30 відомих спікерів у сфері молодіжної політики, бізнес-тренери, експерти Українського культурного фонду, молодіжні делегати України до ООН й безліч інших цікавих людей завітали на захід, щоб поділитися досвідом у різних сферах життя. Організатори створили три тематичні майданчики, під час роботи яких було легко поринути в атмосферу чи то політики, чи то культури, чи то соціології.

Саме тому, аби все пройшло на такому масштабному рівні, підтримали Кам’янець-Подільську міську раду в організації цього заходу чимало осіб, інституцій та ГО – профільне Міністерство, Хмельницька ОДА, Національна Молодіжна рада, Агенція сталого розвитку «Астар», Центр розвитку інновацій та інші.

Ці дні були насичені тренінгами і дискусіями на різноманітну тематику. Уже першого ж вечора учасники заходу стали глядачами родзинки форуму – ІІІ Міжнародного кінофестивалю «БРУКІВКА», конкурсу саундтреків від місцевих гуртів. Кульмінацією вечора і цілковитою несподіванкою для усіх став концерт ХАСа. Якщо досі не знаєте хто це,  – мерщій на YouTube пізнавати українську хіп-хоп музику! Саме пісні цього музичного гурту та #дикийкач зробили вечір незабутнім. Наступного дня на учасників заходу чекала неймовірна екскурсія з пані Юлією, вона відкрила завісу таємниць Старого міста, святих місць Кам'янця. Закінчився день святковим закриттям форуму.

Загалом цей дводенний Всеукраїнський форум подарував усім відвідувачам запас енергії, якого вистачить мінімум на цілий рік.

Друзі, до 30 жовтня приймаються заявки від міст для участі в національному конкурсі «Молодіжна столиця України». Подавайте заявку, і, можливо, вже наступного року місцем зустрічі активної молоді буде саме ваше місто!

Валерія Білошицька,

 голова комітету організації дозвілля студради коледжу