Open menu

9 та 10 жовтня 2019 року студентки 22 ПО(а) групи Котовщик Ілона та 21 СО(ом) групи Лановська Наталія відвідали публічну подію в Києві під назвою #ErasmusDays, організаторами якого були Erasmus Student Network Kyiv та National Erasmus+ Office in Ukraine & HERE team. 

Учасники івенту дізналися, що таке Еразмус та які можливості дає співпраця з цим молодіжним об'єднанням. Жодних нудних лекцій – лише лайфхаки і поради з особистого досвіду студентів і від представників Національного офісу Еразмус+ в Україні.

У перший день івенту, який проходив в Лунатеці (ФРЕКС), студенти КНУ імені Шевченка ознайомили присутніх загалом про те, що являє собою Erasmus, а саме:

  • Єлизавета Підопригора пояснила що таке "Еразмус", загальні поняття європейської грантової програми та місію організації Erasmus Student Network;
  • Роман Куриленко (@romanyson) розповів про короткострокові програми Еразмуса, доступні для всіх бажаючих без прив'язки до навчального закладу, та поділився лайфхаками, як зробити так, щоб на програмах щодо обміну студентами обрали саме вас ?;
  • Єлизавета Нечипорук надала інформацію про довгострокові програми, доступні для студентів вищих навчальних закладів, а також поділилася власним досвідом і враженнями від власного обміну за програмою Еразмус+.

На другий день, який проходив у науковій бібліотеці імені М. О. Максимовича, у присутніх була можливість поспілкуватися і задати питання Катерині Ждановій, менеджеру з індивідуальних можливостей Національного Еразмус+ офісу  в Україні. Про програми Еразмуса для студентів інституту розповіла Соболевська Любов Сергіївна,  начальник відділу академічної мобільності в КНУ ім. Шевченка.

Усім, хто бажає дізнатися більше інформації, просимо завітати на офіційну сторінку Erasmus в Києві ( офіційна сторінка Erasmus).

  t10