Open menu

Класик української літератури, письменник-новатор Іван Якович Франко все своє життя прагнув бачити Україну вільною, незалежною державою, а її народ – господарем власної долі. Ця велика мета осявала все його життя і знайшла яскраве відображення в творах письменника.

Понад сорок років письменник працював на терені української і світової літератури. Як поет він створив класичні зразки політичної поезії, шедеври світової лірики, філософські, історичні, соціально-побутові поеми.

Ці безсмертні твори великого патріота України звучали 22 жовтня  2019 року на міському конкурсі читців-декламаторів «Великий Каменяр», організованому Білоцерківською ЦБС та місцевими осередками «Просвіти» й «Молодої Просвіти».

Приємно, що серед переможців Конкурсу уже традиційно є і студенти Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу: Чиж Вікторія (42 ПО(а) група), котра виборола І місце серед студентської молоді за виконання поезії «Милосердним», та  Ходаківська Анастасія, Кониш Ірина, Гайне Каріна та Ляшенко Анастасія (32 ПО(а) група), які вибороли ІІ місце серед студентської молоді за літературно-музичну композицію «Я – нелюд, що безумно закоханий».

Переможці отримали дипломи і книги українських авторів від спонсорів.