Open menu

 5043Відповідно до річного плану роботи КЗВО КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний коледж» на 2019/2020 навчальний рік  з 04 листопада по 15 листопада 2019 року пройшла декада педагогічної майстерності викладачів циклової комісії української мови, української та зарубіжної літератур.

Традиційно студенти коледжу беруть активну участь у Міжнародних конкурсах та Всеукраїнській олімпіаді з української мови. Цьогоріч переможцями стали:

І етап XX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

І місце – Кизило Тетяна Володимирівна, студентка 41 ПО(і) групи (викладач Нужда В. П.)

ІІ місце – Чиж Вікторія Анатоліївна, студентка 42 ПО(а) групи (викладач Бородійчук Г. П.)

ІІІ місце – Рохманюк Марія Валеріївна, студентка 3 ПО групи (викладач Косяк О. В.)

І етап X Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

І місце – Марчук Карина Миколаївна, студентка 11 СО(ом) групи (викладач Никоненко М. В.)

ІІ місце – Дідоренко Олександра Сергіївна, студентка 22 ПО(а) групи (викладач Корчинська Н. Ю.)

ІІІ місце  Голохвастова Альбіна Євгенівна, студентка 12 ПО(а) групи (викладач Леонова О. А.)

І етап X Всеукраїнської олімпіади з української мови

І місце – Лановська Наталія Дмитрівна, студентка 21 СО(ом) групи (викладач Леонова О. А.)

ІІ місце – Бондар Маріам Вікторівна, студентка 24 ПО(ін) групи (викладач Леонова О. А.)

ІІІ місце – Батенко Карина Сергіївна, студентка 22 ПО(а) групи (викладач Леонова О. А.)

06 листопада 2019 року був проведений брейн-ринг з української мови між студентами 4-го курсу та студентами бакалавріату, приурочений Дню писемності. Викладач Ірина Товт разом зі студентами довели усім присутнім, що мова – не просто засіб людського існування, а те, що живе в наших серцях, – наша сутність, первозміст нашого буття. Саме мова формує і визначає свідомість, творить людину, культуру, історію країни.

13 листопада 2019 року пошуково-презентаційний месендж «Українські поети – лауреати премії імені Тараса Шевченка» підготовлено і проведено студентами 32 ПО(а) групи під керівництвом викладача Ольги Леонової. У ході роботи студенти-дослідники продемонстрували вміння узагальнювати, систематизувати, аналізувати інформацію та презентувати її. Окрасою заходу стало виконання викладачем музичного виховання Аліною Андрєєвою пісні про матір.

З метою демонстрації нових підходів до організації навчання молодших школярів, що ґрунтуються на засадах педагогіки партнерства, 14 листопада 2019 року для студентів 3-го курсу було проведено семінар-практикум «Формування освітнього середовища в 1-2 класах НУШ».

Організаторами заходу стали викладачі філологічних дисциплін Галина Бородійчук, Оксана Косяк та Ольга Леонова, які за допомогою інтерактивних вправ:

  • ознайомили студентів з метою, основними компонентами і принципами Концепції Нової української школи;
  • обговорили нові ролі і завдання вчителя, окреслені в Концепції Нової української школи;
  • сприяли самооцінюванню компетентностей учасників щодо зазначених ролей сучасного вчителя, плануванню стратегії їх розвитку.

Проведення декади педагогічної майстерності викладачів філологічних дисциплін сприяло підвищенню рівня мовленнєвої культури студентів, поліпшенню якості професійної підготовки фахівців освіти, здатних працювати у нових соціально-економічних умовах. 

11   5103