Open menu

    У лютому-березні 2020 року в читальній залі бібліотеки Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу були проведені бібліотечні уроки з теми «Основи бібліографічного опису документів. Поняття, функції та методика складання»для студентів 11 СО(ом), 13 ПО(ф), 11 ПО(і), 12 ПО(а) та 14 ПО(ін) груп бібліотекарем Шелест Тетяною Дмитрівною спільно з викладачем навчальної дисципліни «Вступ до спеціальності» Медвідь Ларисою Вікторівною.
    Мета таких уроків – зорієнтувати юнацтво в інформаційному просторі, сприяти відвідуванню бібліотеки, формувати вдумливого та уважного читача, навчити користуватися додатковими джерелами інформації, використовувати знання в області пошуку, обробки і використанні інформації.
    Бібліотекар ознайомила першокурсників із правилами складання бібліографічного запису на документи, що мають 1, 2, 3, 4 і більше авторів; навчала застосовувати загальні правила цитування та посилання на використані джерела при написанні наукових робіт та правильно оформлювати список використаних джерел; складати аналітичний бібліографічний запис. Також звернула увагу на різноманіття періодичних видань педагогічного спрямування та рекомендувала використовувати їх
у освітньому процесі.
  Практичні завдання зі складання бібліографічного опису на книгу та статтю з журналу виконані успішно; студенти продемонстрували своє володіння бібліотечною термінологією та вміння самостійно здійснювати пошук потрібної інформації, а мультимедійна презентація «Основи бібліографічного опису. Складання списків» сприяла цьому.
    Звичайно, про результати роботи говорити складно. Але пройде час, і молодь обов’язково скористається тими навичками, здобутими під час навчання на бібліотечних уроках.