Open menu

З 2003 року третьої суботи травня в Україні відзначається День Європи  відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року.
У 2020 році День Європи в Україні припадає на 16 травня.

Для українців це особливий день. Ще з античних часів Україна є повноправною та невід’ємною частиною європейської спільноти – великої родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами. Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.

День Європи святкується в усіх великих та маленьких містах. Проте цьогоріч відзначення цього дня відбувається в абсолютно нових умовах і нових форматах.

Так, Студентською радою КЗВО КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний коледж» ще на початку травня було анонсовано дистанційне проведення конкурсної програми «Галопом по Європі». Протягом двох останніх тижнів студенти академічних груп закладу готували відеоролик або презентацію європейської країни, обраної під час онлайн-жеребкування. Перед студенською молоддю постало непросте завдання – уявити себе блогерами, котрі повинні представити запропоновану країну так, щоб її неодмінно захотілося відвідати після закінчення карантину. І вихованці коледжу справилися із поставленим завданням! На розсуд журі, до складу якого ввійшли голови комітетів Студентської ради коледжу, було подано роботи 18 академічних груп. Відеоролики та презентації оцінювалися за такими критеріями: змістовність; лаконічність; креативність та правильність оформлення. За результатами голосування переможцями у номінації «Кращий відеоролик» стали роботи студентів 12 ПОа, 24 ПОін та 41 СО (ом) груп, у номінації «Краща презентація» - 11 СО(ом), 21 СО(ом) та 2 ПО груп.

Але роботи усіх учасників конкурсної програми довели, що онлайн-подорожі – теж цікаві та пізнавальні. Головне, залишатися здоровими  !

Інтерактивний плакат з студентськими роботами