Open menu

  
  У рамках святкування тижня дошкілля з 28 вересня по 02 жовтня 2020 року у КЗ КОР “Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж” пройшли тематичні заходи, конкурси, екскурсії та круглий стіл за участі студентів спеціальностей “Дошкільна освіта” та “Початкова освіта” першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.
  Протягом тижня викладачі особливу увагу зосереджували на розвитку у студентів навичок майбутнього - hard skills і soft skill. Тепер недостатньо просто здобути професію раз і на все життя. Варто отримувати додаткові скіли. Це збільшить конкурентність фахівців на ринку праці, а також дасть можливість їм бути гнучкими у виборі професії.
  28 і 29 вересня серед студентів було проведено конкурс відеопривітань з професійним святом, а також відеоробіт “Моя майбутня професія - вихователь”.
   30 вересня методист відділу музейної освіти та бібліотечної справи Пількевич О.Д.. КНЗ КОР “Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів” запросила студентів на екскурсію до музею історії освіти Київщини на базі інституту, де студенти мали змогу дізнатися більше про історію дошкільництва України та Київщини.
01 жовтня відбувся круглий стіл “Дошкільна освіта як складова частина безперервної освіти в Україні. Наступність дошкільної та початкової освіти”.
   На заході виступили викладачі кафедри педагогіки та психології дошкільної освіти Панченко Т.Л. (завідувач кафедри, кандидат психологічних наук) і Стаднік Н.В. (гарант освітньої програми, кандидат педагогічних наук). Доповідачі окреслили реалії та перспективи дошкільної освіти в Україні.
   До роботи круглого столу долучилися запрошені фахівці галузі, стейкхолдери - методист відділу дошкільної освіти КНЗ КОР “КОІПОПК” Корж Т.М., завідувач ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу №35 “Вербиченька” Ляшенко О.М., методист видавництва “Ранок” (м. Харків), дитячий автор Яковенко Л.В, директор закладу “Центр раннього розвитку - Приватний садок “Планета дитинства” Макушина Ю.С., які озвучили основні проблеми організації дошкільної освіти.
   Запрошеними гостями заходу були також старший викладач кафедри дошкільної освіти Педагогічного інституту Київського університету ім. Бориса Грінченка, кандидат педагогічних наук Волинець Ю.О., завідувач кафедри ортопедагогіки, ортопсихології та реабілітології НПУ ім. М.П. Драгоманова, кандидат педагогічних наук Заплатинська А.Б.
    Після продуктивної дискусії викладач кафедри Панченко М.Г. провела інтелектуальний батл між групами студентів. Студенти не лише проявили кмітливість, а й продемонстрували командний дух і дружній азарт. Відповідно до підсумків конкурсу, було визначено, що перемогла дружба.
    Закінчився Тиждень дошкілля танцювальним флешмобом “Я - сучасний вихователь”.
    Окрім позитивних емоцій, студенти отримали багато нових та важливих знань, які зможуть використовувати у подальшій педагогічній практиці.