Open menu

01  19 січня 2021 року в КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» у рамках методичної декади проведено круглий стіл «Використання в освітньому процесі сучасних інформаційно-комунікаційних засобів та технологій», учасниками якого стали голови циклових комісій та адміністрація коледжу. Організатори круглого столу – Счастлива О. Д., завідувач навчально-методичного кабінету, Литвин О. П., методист коледжу, Хоренко Т. О., заступник директора з навчально-виховної роботи.

  Чи часто задумуємося над тим, що ми є частиною змін? Внутрішніх? Родинних? Локальних? Організаційних? Регіональних? Державних? А воно ж так і є. Усі наші дії і рішення мають вплив, хоч ми іноді це і не помічаємо.

 Для виступів і обговорення були запропоновані питання, що стосуються цифрової трансформації коледжу:
- Сучасні інформаційно-комунікаційні засоби та технології, їх роль в освітньому процесі;
- Використання ІКТ в управлінській та методичній діяльності;
- Використання ІКТ у педагогічній діяльності (досвід роботи викладачів);
- Цифрова трансформація коледжу як умова створення сучасного освітнього середовища, підвищення якості освіти та підготовки конкурентоспроможного фахівця;
- Використання в коледжі спеціалізованого хмарного програмного забезпечення G Suite for Education для очного та дистанційного навчання;
- Обмін досвідом щодо використання форм, методів і сервісів G Suite for Education;
- Існуючі труднощі та проблеми застосування інформаційно-комунікаційних засобів і технологій.
   Із вступним словом щодо сучасних інформаційно-комунікаційних засобів і технологій, їх ролі в освітньому процесі виступила координатор круглого столу Олена Счастлива.
  Активно презентували досвід роботи викладачів щодо мережевої підтримки освітнього процесу голови циклових комісій Ольга Леонова, Ольга Литвин, Ніна Молокова, Валентина Козаченко, Валентина Лук’яненко, Ірина Фастовець, Наталія Бодрик, Світлана Сокол.
  Питанням підсумкового контролю в умовах дистанційного навчання, організації змішаного навчання в умовах карантину значну увагу у своєму виступі приділила заступник директора з навчально-виховної роботи Тетяна Хоренко.
  Презентований досвід роботи, висловлені пропозиції під час обговорення питань, виявлені труднощі сприятимуть виробленню єдиних підходів до створення електронного освітнього середовища коледжу, удосконаленню використання в коледжі спеціалізованого хмарного програмного забезпечення G Suite for Education для очного та дистанційного навчання, залученню кожного члена педагогічного колективу до роботи над новою науково-методичною проблемою «Цифрова трансформація коледжу як умова створення сучасного освітнього середовища, підвищення якості освіти та підготовки конкурентоспроможного фахівця».