Open menu

  15 лютого 2021 року в рамках декади педагогічної майстерності викладачів суспільних дисциплін було проведено  студентську конференцію «Білоцерківщина в роки Другої світової війни 1939-1945 рр.»

   Зі вступним словом до всіх присутніх звернулася  Ніна Молокова, викладач суспільних дисциплін, яка відмітила, що  саме Друга світова війна (1939-1945) та її складова, – німецько-радянська (Велика Вітчизняна) війна (1941-1945 рр.), найбільші випробування для українського народу. Вона належить до числа тих подій, що визначили маршрут світової історії  у другій половині ХХ століття.

  Мета конференції – поглибити знання студентів з Всесвітньої  історії  часів  Другої світової війна (1939-1945) та її складової – німецько-радянської (Великої  Вітчизняної) війни(1941-1945 рр.).

  Учасники конференції – студенти 12 ПО(а) групи – провели пошукову роботу, ознайомилися з експонатами Білоцерківського краєзнавчого музею і  розповіли  присутнім про події  Другої світової війни 1939-1945 рр. на Білоцерківщині. Зокрема, у ході конференції були розкриті наступні питання:

-        Біла Церква в перші місяці війни (Хіврич Вікторія)

-        Роки окупації  (Казміренко Вікторія,  Романчук Анна)

-        Рух опору (Харченко Вікторія)

-        Визволення  від нацистських окупантів (Погребняк Інна)

-        Війна в пам’ятниках…(Статкевич Аліна).

   Виступаючі ще раз підкреслили, що це були роки жорстокості і свавілля нацистських окупантів та мужності і непокори  жителів  Білоцерківщини…

   Роки минають, але ми ніколи не забудемо усіх, хто загинув у Другій світовій війні, а також усіх, хто визволяв наше місто від нацистських загарбників…