Open menu

01  24 березня 2021 року в КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» відбувся онлайн-форум «Використання молодіжних програм як поштовху для соціальних змін» серед студентів спеціальності 231 Соціальна робота. Мета заходу − активізація зв’язків між суб’єктами та об’єктами соціальної роботи, стимулювання професійного розвитку майбутніх соціальних педагогів та працівників соціальної роботи, сприяння їхній активній участі в розробленні та презентації проєктів, соціальних програм. Організаторами онлайн-форуму були викладачі психолого-педагогічних дисциплін Маценко Ірина Василівна, Бодрик Наталія Вікторівна та Медвідь Лариса Вікторівна.
   Студентами 201 СР групи були подані соціальні проєкти та соціальні програми:
1. Соціальний проєкт «Створи сім’ю з нами» (розробники: Цибуляк Вікторія, Усовченко Фрешта, Лосіцька Вікторія) має на меті надати психологічну допомогу молоді щодо сімейного життя та формування в молодого подружжя системного уявлення про сім’ю як середовище розвитку і виховання.
2. Соціальна програма «Я тебе підтримую» (розробник – Берегова Діана) передбачає організацію та проведення заходів щодо підтримки сімей із дітьми в складних життєвих обставинах, сприятиме їх успішній соціалізації в суспільстві, а також надання матеріальної допомоги.
3. Соціальний проєкт «Моя сім’я» (розробники: Чистяк Марина, Марціх Ірина) сприятиме гармонізації відносин між дітьми та батьками, формуванню в дітей поняття «сім’я».
4. Соціальна програма «Проблеми сучасної сім’ї» (розробники – Рубашенко Світлана, Ус Тетяна) спрямований на визначення проблем та шляхів розв’язання соціальних проблем молодих сімей у сучасному суспільстві.
5. Соціальний проєкт «Неповні сім'ї. Подбай про майбутнє» (розробники – Сінкевич Вікторія, Стрекайло Карина) націлений на збереження повноцінної та здорової сім’ї, відновлення стосунків і готовність молодшого покоління до відповідального батьківства.
   Презентація проєктів та соціальних програм відбувалася перед студентською аудиторією 101 СР групи, яка виконувала роль інвесторів. За визначеними критеріями оцінки проєктних заявок, наданих на розгляд у рамках цього онлайн-форуму, інвестори видавали умовні грошові чеки для реалізації соціальних проєктів чи соціальних програм, що матимуть попит у громаді та спрямовані на вирішення соціальних проблем.
   Усі учасники онлайн-форуму здобули досвід професійної діяльності, обмінялися враженнями від співпраці та досягнутих результатів.
    Бажаємо студентам-розробникам кращих соціальних проєктів та соціальних програм реалізувати їх у майбутньому!