Open menu

01   Інформаційна безпека стосується захисту життєво важливих інтересів людини (і більш глобально – суспільства, держави). Неправдива, неповна, невчасна інформація може нанести шкоду. Особливо вразливі у цьому контексті підлітки. Враховуючи це, четвертий день Тижня безпеки життєдіяльності у Білоцерківському гуманітарно-педагогічному фаховому коледжі було проведено під гаслом «Ми за безпечний Інтернет». Для реалізації поставлених завдань:
- ознайомити студентів з правилами безпечної роботи в Інтернеті;
- домогтися засвоєння правил безпечної роботи в Інтернеті;
- виховувати інформаційну культуру студентів;
- дослідити позитивні та негативні наслідки використання Інтернету;
- сприяти обізнаності студентів про небезпеки, які існують в Інтернеті та про шляхи їх подолання;
- мотивувати студентів поширювати цю інформацію у своєму середовищі.
   8 квітня на платформі GSuite (GoogleClassroom та GoogleMeet) викладачкою інформатики Юлією Парфеновою було проведено онлайн-тренінг «Безпека в мережі Інтернет» для студентів І-ІІІ курсів. Задля забезпечення безпечного цифрового досвіду куратори академічних груп цього ж дня організували для своїх вихованців відеоуроки «Безпечне користування Інтернетом», «Безпека в соціальних мережах».
   У ході проведених заходів були сформовані загальні рекомендації для безпечного користування Інтернетом:
1) Не переходити за підозрілими посиланнями. Якщо легітимність ресурсу викликає у вас сумнів, краще знайти потрібну інформацію за допомогою пошукової системи Google.
2) Ділитися лише перевіреною інформацією. В іншому випадку ви можете тільки допомогти зловмисникам в поширенні небажаного контенту.
3) Налаштувати параметри конфіденційності. Незалежно від того, якою сторінкою ви управляєте, особистою чи корпоративною, важливо правильно налаштувати її конфіденційність. Таким чином повна інформація зі сторінки буде доступною тільки певним особам, інші зможуть бачити лише частину даних.
4) Бути обережними під час роботи в Інтернеті та використовувати надійні рішення для ефективного захисту особистих даних та пристроїв організації.