Open menu

01   Для більшості студентів зовнішнє незалежне оцінювання є серйозним випробуванням. Звісно, під час підготовки та складання тестування потрібні знання з певних предметів. Саме вони є запорукою успіху. Однак важлива і психічна готовність: вміння викласти свою думку письмово, опанувати себе в екстремальній ситуації, гідно вийти зі складного становища. Дехто має такі навички, але все ж більшість студентів відчуває непереборний страх перед ЗНО, самою атмосферою, в якій воно відбувається, тому часто виникає стрес. Як же з ним впоратися?
   20 квітня 2021 року в КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» практичним психологом Алісою Веред та соціальним педагогом Діаною Бараєвою було проведене онлайн-заняття з елементами тренінгу «Подолання стресу в період підготовки та здачі ЗНО» для студентів II курсу.
   Під час тренінгу було реалізовано завдання: ознайомити студентів із механізмом виникнення та перебігу стресу, сприяти виробленню уміння протистояти стресу, формувати вміння направляти стресову ситуацію в конструктивне русло, вчитися долати негативні емоційні стани.
   Упродовж заняття кожний учасник пройшов діагностику ступеня схильності до стресу. Крім того, студенти за допомогою вправи «Мої ресурси» вчилися знаходити свої «точки опору та підтримки», які можуть допомогти під час підготовки та здачі ЗНО.
   У заключній частині студентам було надано блок рекомендацій:
- «Як організувати режим дня та харчування?»;
- «Як психологічно підготуватись до ЗНО?»;
- «Як підтримувати власну працездатність та уникати хвилювань?».