Open menu

01

    28 вересня 2021 року в КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» було проведено брифінг із нагоди 103-річниці від дня народження Василя Сухомлинського під гаслом «Серце віддаю дітям», організаторами якого виступили викладачі психолого-педагогічних дисциплін Анастасія Ратушинська, Наталія Бодрик та методист коледжу Ольга Литвин.

    Мета брифінгу – спонукати студентів до глибокого вивчення та творчого упровадження педагогічних ідей В. Сухомлинського у майбутній професійній діяльності вчителя початкової школи.

    Основну інформацію на брифінгу «Василь Сухомлинський: біографія, творчість та цікаві факти» надала кандидат педагогічних наук Анастасія Ратушинська.

    Присутні отримали інформаційні відповіді на ряд запитань:

  • У чому полягає партнерська педагогіка В. Сухомлинського?
  • Які провідні ідеї педагогічної спадщини Василя Сухомлинського?
  • Що можна взяти зі спадщини Василя Олександровича для реалізації ігрового, діяльнісного та компетентнісного підходів до навчання в НУШ?
  • У чому суть самоосвітньої діяльності учителя як особистості та фахівця за В. Сухомлинським?

    Активну участь у брифінгу взяли студентки 22 ПО(а) групи Вікторія Пересада, Інна Погребняк, студентки бакалавріату Світлана Кабачій, Ірина Музика (2 ПО), Дарія Галянт, Анастасія Ковальчук, Діана Сад (3 ПО), Діана Бараєва, Марія Кривенко, Наталія Роїк (4 ПО).

    Модератор Ольга Литвин, завершуючи брифінг, наголосила, що успішна реалізація мети сучасної початкової школи неможлива без глибокого вивчення і творчого впровадження в освітній процес педагогічних ідей Василя Сухомлинського, що особливо актуально в умовах Нової української школи, адже у спадщині педагога-гуманіста знаходимо модель школи ХХІ століття, в основу якої покладені ідеї самоцінності дитинства, створення здоров’язбережувального освітнього середовища для розвитку й самореалізації особистості, визнання специфічних особливостей дитинства і кожної дитини зокрема.

   
01
01
   
01 01
   
01 01
 
  01