Open menu

imageЗима! А з нею дивовижні свята!

Повсюди жарти і веселий сміх.

В піснях, колядках - молодість розквітла,

Ми до джерел вертаємось своїх.

 

«Дивосвіт зимових свят» -  народознавчу годину в бібліотечній вітальні 7 грудня  2021 року зі студентами 12 ПО(а) групи провели куратор Ольга Леонова та бібліотекар Тетяна Шелест. Виховувати любов і повагу до національних традицій та обрядів рідної України, ознайомити студентів зі звичаями святкування грудневих релігійних свят - така мета проведеного заходу.

Звичаї та мова - це ті прикмети, що об’єднують окремих людей у народ, у націю.

Кожен учасник опрацював матеріал про історію свят та їхній вплив на життя людей. Це формувало в студентської молоді вміння та навички пошукової роботи, пов’язаної з традиціями рідного краю, збагачувало словниковий запас пошуковців історичною народознавчою лексикою. Проведений захід  розширив, поглибив віру у те, що на Введіння закликаємо щастя на майбутній рік, на Катерини кличемо долю, а на Андрія ворожимо…

Українські традиції - живодайне джерело духовності, вони є невід’ємною складовою у вихованні підростаючого покоління, у формуванні  їх активної життєвої позиції, що ґрунтується на усвідомленні себе українцями.

 Якнайповніше розкрити тему бібліотечної години, заволодіти увагою слухачів допомогла мультимедійна презентація «Зимові свята та звичаї українців. Грудень» та книжкова виставка «Зима крокує - свята дарує».

 IMG 20211207 1558101  IMG 20211207 1557461 IMG 6316 
 IMG 6310  IMG 6285  IMG 6301