Open menu

01

    Протягом 4-8 квітня 2022 року на офіційній Інстаграм сторінці КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» було проведено Тиждень цивільного захисту.

    Інформація була поділена на 4 розділи: 

  1. Повітряна тривога: що це і як вона працює?

Першого дня були розміщено пізнавальне відео про те, що таке повітряна тривога, як вона працює та чому повітряна тривога не спрацьовує вчасно або починається після вибуху/прильоту. Також організатори заходу поділилися додатками, що допомагають почути сирену за допомогою мобільного пристрою.

 2. Мій дім - моя фортеця

Другий розділ, інформація якого була розміщена наступного дня, містив корисну інформацію щодо того, як захиститися вдома, які підвали можуть врятувати життя, а які можуть стати пасткою. Крім того, було надано поради щодо того, як зберегти себе вдома або в тих умовах та обставинах, які склалися на момент незвичайної ситуації (правила поведінки під час війни, як саме заклеювати вікна, «правило двох стін» тощо).

 3. Домедична допомога

Третього дня було надано інформацію про хімічні атаки: що це, як діяти у разі застосування хімічної зброї, у чому небезпека фосфорних бомб. Також у Телеграм-каналі коледжу(bcgpfk) було надано інформацію щодо домедичної допомоги.

 4. Моя свідомість - моя свобода

Інакше цей розділ можна було назвати — інформаційна безпека або обережність у кіберпросторі. Оприлюднено лайфхаки щодо того, як розрізняти фейки, як не стати коригувальником вогню та як правильно спілкуватися у соцмережах у воєнний час, надано правила комунікації під час війни, інформацію про основні акаунти в соцмережах, Інтернет-джерела, де молодь може отримати інформацію, яка зручно та сучасно оформлена.

    На завершення Тижня ЦЗ організатори поділилися пізнавальною інформацією з різних категорій. Наприклад, як очистити воду в домашніх умовах або автоматично підключитися до іншого оператора, коли "не ловить" Інтернет. 

     І найголовніше - порадили бота з психологічної допомоги, за допомогою якого можна як отримати підтримку, так і знайти контакти спеціалістів та центру психологічної допомоги.

    На завершення останнього дня було додано Гугл-форму, де не тільки студенти, а й ті, хто просто побачив сторіз завдяки репосту, могли поділитися враженнями щодо Тижня ЦЗ та розповісти про те, що хотілося б бачити у соцмережах коледжу.

    Бережімо себе та рідних! Разом ми - сила. УКРАЇНА ЗА НАМИ!