Open menu

    В Україні сьогодні – День вишиванки. Це свято, до речі, не офіційне, і відзначають його щороку третього четверга травня. А було воно засновано у 2006 році студентами Чернівецького національного університету. 

    У мирний час у День вишиванки, зазвичай, відбуваються святкові заходи, флешмоби та концерти, але під час воєнного стану масові заходи заборонені. Проте одягнути сьогодні вишиванку, хай навіть удома, буде дуже важливим для українців, де б вони не знаходилися.
    Адже війна наповнила свято новим щемливим змістом. Можливо, вперше ми так гостро відчуваємо сенс відомого вислову про «вишитий код нації». Вперше це стало настільки особистим і гострим. Вперше - це про наші страшні втрати й про обов’язкову перемогу над ворогом і горем.
    Саме тому Студентською радою коледжу 19 травня 2022 року було анонсовано і проведено тематичний онлайн-челендж "Вишиванка - це генетичний код нації", до якого долучилися  і члени адміністрації, і викладачі, і студенти, і працівники закладу освіти. Усіх учасників заходу об'єднала вишита сорочка, яка сьогодні, як ніколи, додає впевненості у завтрашньому дні. 
    Бережіть українське - носить вишиванку!