Open menu

    Щорічно, 10 вересня відзначається Всесвітній день запобігання самогубствам, заснований Всесвітньою організацією охорони здоров'я спільно з Міжнародною асоціацією по запобіганню самогубствам.

    За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, кожні 40 секунд одна людина вчиняє самогубство. Це близько 800 тисяч осіб на рік, хоча за іншими даними кількість наближається до мільйона. Ще більше людей роблять спроби суїциду (за оцінками ВООЗ, вони стаються приблизно у 20 разів частіше).

    Цей день — один зі способів звернути увагу людей на цю сумну статистику. Адже тенденції ведуть до того, що з кожним роком суїцидів у розвинених країнах стає все більше. Самогубство в сучасному світі є однією з найбільш актуальних психологічних і соціальних проблем. Глибока депресія, проблеми, безліч факторів, що негативно впливають на поведінку і здоров’я людини, можуть призвести до тяжкого злочину – злочину проти власного життя.

    З нагоди  Всесвітнього дня запобіганню самогубству 12 вересня 2022 року у КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж»  з метою профілактики суїцидального ризику в студентському середовищі психологічною службою  (соціальним педагогом Діаною Янаковою, практичним психологом Алісою Веред) було проведено акцію «Дерево життя» для студентів-мешканців гуртожитку. Учасники заходу поділилися своїми думками «За що я люблю своє життя?».