Open menu

1   Постійна протидія добра та зла вимагає від нас зробити вибір, життя визначає, обставини змушують робити вчинки, що визначають наші якості. Пізнаючи себе, власний характер, почуття, особистість робить крок на наступну сходинку життя, яка сприяє входженню у світ людей. Саме тут кожен із нас усвідомлює, що він не один, намагається будувати відносини з іншими, проявляти свій характер і свої почуття. Ми не схожі один на одного, дуже різні та всі ми маємо: рівність у спілкуванні, у прояві власної особистості, право на власні думки та погляди, відмовляємося від домінування й насильства, що характеризується толерантною поведінкою.

   16 лютого 2023 року колектив Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу провів чергову онлайн-зустріч на тему «Особливі діти – особлива увага: створюємо толерантне середовище» у рамках Освітнього ХАБу Київщини, за напрямком «Підтримка поруч».

   На початку зустрічі спікер Юлія Сидоренко познайомилася з учасниками заходу за допомогою вправи-привітання «Мене звуть... Я люблю себе за те, що...» та перегляду відеоролику - як головного героя-їжачка сприймали його друзі. Присутні розглянули поняття толерантності, категорії осіб із особливими освітніми потребами, було проведено дослід за темою, з’ясовано, чи можна навчити дітей толерантності. Для цього учасники переглянули добірку коротких анімацій про толерантність (Маленька каструлька Анатоля / La petite casserole d`Anatole; Поза зором/Out of Sight; Скарлет/Scarlett та інші), дискутували над висловами відомих людей про толерантність, проаналізували притчу про цвяхи та взяли участь у практичних вправах (асоціативний ряд «Толерантність», «Як проявляти толерантність?», Гра «Так чи не так» тощо).

   Заняття завершилось представленням добірки дитячих і підліткових книжок українською мовою, які вчать дітей толерантності, наданням поради «Перші кроки на шляху до толерантності» та побажаннями миру та перемоги українському народу.

 

 viber 2023 02 16 21 43 23 428  viber 2023 02 16 21 43 22 971
 viber 2023 02 16 21 43 23 264  viber 2023 02 16 21 43 23 120