Open menu

video conference 1024x1024 1   22 березня 2023 року відбулася звітна конференція за результатами проходження педагогічної практики «Пробні уроки» студентів 2 ПО групи спеціальності 013 Початкова освіта першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за участю керівника практики – Стаднік Надії Вікторівни, старшого викладача кафедри педагогіки і психології дошкільної та початкової освіти, кандидата педагогічних наук та гаранта освітньої програми – Ратушинської Анастасії Сергіївни, старшого викладача кафедри педагогіки і психології дошкільної та початкової освіти, кандидата педагогічних наук.

   Під час проходження педагогічної практики студенти мали змогу випробувати себе у ролі вчителя-вихователя, відчули переваги педагогічної професії, визначили власні професійні інтереси, переконались у психологічній готовності до педагогічної діяльності, на практиці апробували здобуті в коледжі теоретичні знання, поліпшили організаторські здібності та вміння.

   В умовах змішаної форми організації освітнього процесу в початковій школі студенти мали можливість ознайомитись із особливостями позакласної виховної діяльності і в очній, і в дистанційній формах. Базами проходження практики стали заклади загальної середньої освіти м. Білої Церкви та Київської області.

   Здобувачі освіти успішно виконали всі завдання практики, зокрема ознайомилися з умовами організації та здійснення освітньої діяльності в початковій школі, що сприяє успішній адаптації студентів до майбутньої професійної діяльності; відвідали уроки, позаурочні виховні заходи та взяли участь у їхньому обговоренні; провели ранкові зустрічі, виховні заходи; здійснили психолого-педагогічне спостереження за учнівським колективом з використанням різних методик діагностування та написали характеристики; виконали індивідуальні завдання відповідно до програми практики. 

   На звітній конференції було обговорено важливі питання пошуку взаємодії із сучасними молодшими школярами, впровадження новітніх технологій виховання і навчання, формування іміджу вчителя початкових класів. Студенти звітували про свою роботу під час практики: дали узагальнений аналіз її результатів, демонстрували презентації, фото- та відеозвіти, проаналізували труднощі, над подоланням яких ще треба працювати, висловили пропозиції щодо покращення практичної підготовки здобувачів освіти до майбутньої професійної діяльності. Результати звіту засвідчили про готовність студентів до роботи в сучасній початковій школі.

   Гарант освітньої програми та керівник практики підбили підсумки захисту практики.

 

67454 541 245743
56835 62745                   6876 4368745