Open menu

Depositphotos 207081512 s 2019   Норвезька письменниця Ібен Акерлі стверджує: «Щоб зробити людей ближчими, варто почати з розмови про інклюзію». І справді, проблема дітей з особливими освітніми потребами стає все більш актуальною, що, у свою чергу, впливає на освітню систему, що покликана забезпечити доступ до освіти усім дітям.

   Щоб забезпечити комфортне та ефективне навчання дітей з особливими освітніми потребами, необхідно підготувати висококваліфікованих, компетентних спеціалістів, здатних взаємодіяти, навчати та виховувати таких діток. Студенти нашого коледжу вважають, що теорія без практики не може існувати і вже з перших кроків навчання знайомляться з діяльністю спеціалізованих закладів.

   22 березня 2023 року здобувачі освіти, які відвідують гурток «Інклюзія від А до Я» під керівництвом Юлії Літвін, завітали до міського інклюзивно-ресурсного центру №2. Радо зустріла їх директор Оксана  Кулаківська, яка розповіла про організацію роботи центру та познайомила з творчими, життєрадісними, а головне висококваліфікованими фахівцями, які провели студентів у закулісся центру. Логопеди-дефектологи Марія Тищенко та Тетяна Бетінова розповіли про особливості роботи з дітьми з ООП щодо мовленнєвого та психічного розвитку, а вчитель-реабілітолог Вікторія Ковальчук показала як працює над покращенням фізичного розвитку.

   Дійсно, клопітка та важка праця фахівців інклюзивно-ресурсного центру творить дива! Вони - ніби казкові чарівниці, які, махнувши своїми чарівними паличками, змінюють світ на краще! Студенти коледжу із величезною жагою до знань ловили кожен рух і кожне слово фахівців, адже зовсім скоро стануть пліч-о-пліч з ними.

   P.S. Виражаємо велику вдячність директору Оксані Кулаківській та фахівцям центру за можливість отримати такі необхідні практичні вміння!

 

Brown Retro Frame Photo Collage Portrait photo 2023 03 22 16 57 35 Screenshot 2023 03 24T231551566