Open menu

Бібліотека коледжу запрошує майбутніх педагогів до читальної зали на перегляд книжкової виставки «Просвітитель, добротворець, гуманіст», яку присвячено видатному педагогу, письменнику, суспільному діячу В.О. Сухомлинському. 

Сухомлинський створив оригінальну педагогічну систему, що ґрунтується на принципах гуманізму, на визнанні особистості дитини найвищою цінністю, на яку повинні бути орієнтовані процеси виховання і освіти. Він – автор близько 30 книг і понад 500 статей, присвячених вихованню та навчанню молоді. У своїй книзі «100 порад вчителю» Сухомлинський писав про те, що дитина пізнає світ не тільки навколо себе, але ще і пізнає самого себе. При чому це знання приходить не тільки розумом, а й серцем. По-справжньому любить свій предмет лише той педагог, який на уроці викладає соту частку того, що знає.

Цю та багато інших робіт автора можна знайти в бібліотечному арсеналі, який постійно поповнюється новими виданнями. Серед них збірка казок, оповідань, притч «Квітка сонця»  видавництва «Школа». У книзі зібрано найцікавіші твори письменника для дітей. Поетичні, щирі, дотепні, з глибоким підтекстом, вони пройняті любов’ю до дитини, до рідного краю, ненав’язливо вчать доброзичливості, відповідальності за свої вчинки.