Open menu

З метою формування прагнення пізнати свій народ і себе, як його частинки, підвищення рівня національної самосвідомості та зміцнення почуття національної гордості й гідності 19 жовтня 2023 року для студентів 41 СО (ом) групи було проведено годину національного виховання «Національне світосприйняття у народних символах» (куратор Олена Шульга)

Називаючи народний символ, можна дізнатися, про яку країну йде мова. 

В Україні до символів особливе ставлення, успадковане від далеких предків – стародавніх слов’ян. Українські народні символи своїм корінням сягають глибокої давнини і несуть у собі красу з глибини століть.

Студенти групи, гості, які відвідали захід, ознайомилися з офіційною та неофіційною символікою, визначали символи України за різними категоріями: з точки зору географії, природи, в історичній площині, у спортивній та культурній сферах. 

Символи стали інструментами пізнання ментальності українського народу. Учасники заходу добирали антоніми, називали національні риси характеру за типом свідомості, згадували приказки, прислів’я, повір’я, грали в ігри, складали побажання. 

Символи – помічники у пізнанні та самопізнанні, у них відбиваються національні риси характеру. За роки війни з росією українська скарбничка поповнилася новими символами незламності й стійкості, любові й самопожертви, героїчного спротиву й сміливості, турботи й поваги. Нові символи  додають нам впевненості у нашій Перемозі. 

Учасники заходу не ховали свої почуття та переживання впродовж змістовного заняття. Тож розмову про Україну, її символи можна вести без кінця-краю, бо багата і щедра наша земля, славна її історія.