Open menu

Сьогодні жодна сфера життєдіяльності не обходиться без сучасних технологій. Нашій країні, як ніколи, потрібні талановиті вчені й фахівці. Обдарованим малюкам необхідно дати правильне виховання та освіту, щоб розвивати їх здібності з раннього віку. Саме тому однією зі складових мети педагогічної практики є оволодіння здобувачами освіти сучасними формами і методами роботи педагога, формування у них умінь приймати самостійні рішення під час конкретної роботи в реальних ринкових умовах, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

23 жовтня 2023 року відбувся семінар-практикум для керівників педагогічної практики  та здобувачів освіти коледжу «Від теорії – до практики» на тему «Особливості проведення уроків у проєктних класах «Інтелект України», який організували і провели завідувач навчально-виробничої практики Вікторія Галашевська та вчитель початкових класів Білоцерківського навчально-виховного комплексу «Казка» Білоцерківської міської ради Київської області Тетяна Пустовіт. 

Тетяна Василівна надала інформацію про свій заклад освіти, озвучила цілі початкової освіти згідно з проєктом «Інтелект України»: усебічний розвиток дитини, її талантів, здібностей, компетентностей і наскрізних умінь відповідно до вікових та індивідуальних психофізіологічних особливостей і потреб; формування моральних цінностей, розвиток самостійності, творчості й допитливості.

Вчитель поділилася досвідом роботи за освітньою програмою початкової школи науково-педагогічного проєкту «Інтелект України». У цікавій, творчій атмосфері ознайомила присутніх з авторськими комплектами (навчальна програма, посібники, зошити з друкованою основою, мультимедійні засоби навчання), що реалізують завдання Проєкту, мають відповідний гриф МОН України та видаються позабюджетним коштом. 

Тетяна Пустовіт продемонструвала один день навчання в 1 класі, практично дала можливість присутнім виконати кілька цікавих творчих вправ та дослід з електричним струмом. Також вчитель надала поради, як готуватися студенту-практиканту до проведення пробного уроку за програмою «Інтелект України».