Open menu

Найбільше і найдорожче в кожного народу - це його мова, національна ознака, рівень культури. Мова в нас красива і багата, мелодійна й щира.В умовах, які склалися в нашій країні, українська мова набула особливої ваги - вона стала символом миру і єднання нації.

24 жовтня з нагоди Дня української писемності та мови працівники Центральної бібліотеки для дорослих провели для студентів Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу поетичну зустріч "До рідного слова торкаюсь душею".

Завідувачка відділу обслуговування Центральної бібліотеки для дорослих Людмила Чупак розповіла про історію свята, наголосила, що українські письменники і поети у всі часи намагалися зберегти та популяризувати рідну мову.

На зустріч до студентів завітав військовий, поет і прозаїк Андрій Кириченко. З 2014 по 2017 рік він воював у складі 72-ї ОМБр ім.Чорних Запорожців. Військову службу він поєднує з творчою діяльністю. Андрій Степанович - член НСПУ, лауреат кількох літературних премій, автор чотирьох поетичних збірок : "От така війна", "Це наша правда", "Гільзи в кишені" "Крига ангельських крил" і однієї прозової збірки "Мисливці за градами". Це філософська, пейзажна лірика, про кохання. Це поезії з передової війни про побачене і пережите. Його вірші вражають силою духовності, великим патріотизмом.

Зустріч відбулася у формі діалогу. Пан Андрій розповів про свій бойовий і творчий шлях, читав вірші із раніше виданих збірок і щойно написані, відповідав на запитання студентів і викладачів.

Присутні на заході подякували Андрію Кириченку за цікаву зустріч, побажали йому перемоги і нових творчих здобутків.