Open menu

25 – 26 жовтня 2023 року для здобувачів освіти випускних груп спеціальностей 013 Початкова освіта, 014.12 Середня освіта (Образотворче мистецтво) КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» методистом навчально-методичного кабінету Ольгою Литвин було проведено інструктажі щодо написання курсової роботи. 

Курсова робота – це дослідницько-реферативна праця, яка дозволяє здобувачу освіти виробити практичні вміння наукової праці (пошук джерел інформації та робота з ними, реферування наукової та методичної літератури, порівняння кількох поглядів на одну проблему тощо), виявити рівень знань з певної спеціалізації чи галузі знань, продемонструвати вміння самостійно мислити, застосовувати отримані знання, робити узагальнення та висновки.

 Курсова робота випускника коледжу – це підсумкова робота, за рівнем виконання і результатами захисту якої робиться висновок про можливість присвоєння випускникові відповідної кваліфікації.

У ході інструктажу було розглянуто загальні питання написання курсової роботи, представлено послідовність виконання, алгоритм визначення наукового апарату, вимоги до структури, до оформлення додатків, загальні вимоги до оформлення тексту роботи. Надані загальні методичні рекомендації до написання першого розділу курсової роботи. Акцентовано увагу на тому, що для оформлення списку використаних джерел необхідно використовувати національний стандарт ДСТУ 8302:2015 «Інформація та документація. Бібліографічне посилання. Загальні положення та правила складання», який набув чинності згідно з наказом ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 року № 61 з 2016-07-01, змінено дату чинності від 04 березня 2016 року згідно з наказом ДП «УкрНДНЦ» від 04 березня 2016 року № 65.

Кожній групі надано Пам’ятку щодо написання курсової роботи, укладену навчально-методичним кабінетом коледжу, та рекомендовано користуватися Методичними рекомендаціями до написання і захисту за покликанням: https://drive.google.com/file/d/17njeMBjRlXgL3yQtieK7x4JRrFVerKkP/view