Open menu

У п'ятницю, 27 жовтня, у День української писемності та мови відбувся Радіодиктант національної єдності.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь закликав українців з різних країн світу приєднатися до написання диктанту: "Запрошую долучитися до написання радіодиктанту. Нехай цьогорічний мовний марафон єдності, який зазвичай охоплював усіх охочих в Україні та з-за кордону, стане наймасовішим. Українська – мова Героїв!". Тож майже усі учасники освітнього процесу Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу стали учасниками цьогорічного мовного марафону. Авторкою радіодиктанту 2023 року під назвою "Дороги України" стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. У методологічній роботі брала участь мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко.

Текст для радіодиктанту озвучив актор театру та кіно Олексій Гнатковський, відомий за роллю Івана Довбуша у фільмі "Довбуш".  

На перевірку диктанти можна надсилати у паперовому та електронному вигляді до 11:00 30 жовтня за наступними адресами: для паперових листів: Київ, 01001, вул. Хрещатик, 26; важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 29 жовтня; для електронних листів: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf). Текст радіодиктанту національної єдності оприлюднять у понеділок, 30 жовтня, об 11:00 на сайті "Українського радіо" .