Open menu

«Тепер, коли ми навчилися літати в повітрі, як птахи, плавати під водою, як риби, нам не вистачає тільки одного: навчитися жити на землі, як люди».

16 листопада 1996 року ЮНЕСКО прийняло «Декларацію принципів терпимості», яка визначає, що всі особи, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної приналежності чи кольору шкіри, є рівними. Згідно з цим документом, терпимість, походячи від латинського слова "tolerantia" (терпіння), є сутністю, яка дозволяє досягти миру та перейти від культури війни до культури миру.

Різноманіття не є недоліком, а навпаки, це цінна перевага. Саме різноманіття культур, поглядів, переконань, захоплень і мрій є невід'ємною деталлю, яка стимулює усі перетворення та покращення в світі і  ця відмінність серед людей виявляється дуже корисною для світового співіснування.

Саме тому, 16 листопада 2023 року у супроводі координатора Аліси Веред,  студенти коледжу взяли участь у Всеукраїнському пізнавальному конкурсі «Я – людина!», мета якого є популяризація  знань про нашу планету, про її різноманітність, знайомство молоді із звичаями, традиціями, цінностями, досягненнями та невдачами цивілізацій та народів світу для формування толерантного ставлення до відмінностей, які нас оточують.